De Colle

Bekijk hier ons Corona protocol.

De Colle is al 46 jaar een begrip in Kollum en wijde omgeving als gemeenschapscentrum voor allerlei maatschappelijke en culturele activiteiten. Het bestaande gebouw is echter sterk gedateerd en zal worden gesloopt.

Campus Kollum is het nieuwe onderkomen. Dit multifunctionele gebouw biedt huisvesting aan twee scholen voor voortgezet onderwijs het Lauwers College en !mpuls Piter Jelles, aan de bibliotheek en aan De Colle. Samenwerking staat hierbij voorop.

Bij ingebruikname van Campus Kollum houdt de Stichting Gemeenschapscentrum De Colle op te bestaan. Haar activiteiten worden onder de nieuwe stichting voortgezet, onder de werknaam De Colle.

Wat heeft De Colle te bieden?

Bij binnenkomst in de Campus is de foyer de centrale ontmoetingsruimte, waar u de bibliotheek kunt bezoeken of gewoon een krantje kunt lezen. Ook kunt u zich hier melden aan de balie als u een afspraak of vragen hebt.
Binnen de Campus beschikt De Colle over diverse ruimten, waaronder een professionele keuken en een gezellige bar. Daarnaast zijn er onderwijsruimten die na schooltijden beschikbaar zijn.

Al deze voorzieningen zijn bedoeld voor maatschappelijke en culturele activiteiten voor de inwoners van Kollum en omgeving. Vergaderingen, cursussen, workshops, bijeenkomsten, danslessen, bedrijfs- en familiefeesten, voorstellingen, presentaties etc.
Kijk voor meer informatie bij Zaalhuur.

Bij al deze activiteiten kan de pachter de gewenste drankjes, catering en aankleding verzorgen. Kijk voor meer informatie bij Horeca.

Voor de culturele invulling zorgt de Programmaraad. Dit zijn vrijwilligers die ieder jaar een programma samenstellen voor een breed publiek. Hiervoor beschikt De Colle over een theaterzaal met een moderne licht- en geluidsinstallatie. Kijk voor meer informatie bij Theater.

De pachter

Uw gastheer en aanspreekpunt voor alle activiteiten bij De Colle is Theo Witteveen. Samen met zijn vrouw Ankje staat hij voor u klaar!
Voor vragen en wensen kunt u hier contact met hem opnemen.