• Datum: vrijdag 12 november '21
  • Aanvang: 20:00
  • Entree: €19,50

Reserveren

Gitarist Erwin Java (1956) heeft een waanzinnige staat van dienst. Hij maakte deel uit van onder andere White Honey, Herman Brood’s Wild Romance en maar liefst 25 jaar van Cuby & the Blizzards. Na het overlijden van zanger Harry ‘Cuby’ Muskee (2011) was hij in 2012 mede-oprichter van King Of The World, dat (inter)nationaal furore maakte en vier goed ontvangen platen uitbracht. Maar er zijn nog zoveel andere uitdagingen en dus besloot Java deze band per 1 juni 2018 te verlaten.

Sean Webster (bij Veronica Inside)

 

Erwin Java

In december 2017 bracht hij zijn allereerste soloalbum uit, getiteld ‘Keepin’ It Real’, waarop Java zijn licht laat schijnen over tien klassiekers uit de blueshistorie, songs die bij hem iets teweeg hebben gebracht tijdens zijn muzikale omzwervingen. Naast het touren met zijn eigen band is Java vanaf 2015 vaste kracht in de theaterprojecten van bluespromotor èn voetbalanalist Johan Derksen. In maart 2020 ging door de coronacrisis Nederland in de lockdown en Java zag zich geconfronteerd met het verlies van zeker 80 shows in dat jaar waaronder de reünie met The Blizzards ( met als gastvocalist niemand minder dan Waylon) op het Holland International Blues Festival in Grolloo.

Na de versoepeling van de maatregelen per 1 juli 2020 startte Java zijn ” After Lockdown Travel Party ” waarmee hij in de zomermaanden in diverse bezettingen 20x kriskras door Nederland optrad voor uitverkochte zalen met publiek dat op 1,5 meter van elkaar moest zitten. Uit dit project is uiteindelijk ” Erwin Java’s Travel Party ” ontstaan waarmee Java ook regelmatig te horen en te zien is in het live-TV-programma Veronica Inside . Ook na de 2e lockdown werden met deze “EJTP” diverse optredens gegeven. 1 van de bezettingen is die met de uit Sheffield (UK) afkomstige zanger/gitarist Sean Webster (1976) . Hij zal Java’s Travel Party voor deze gelegenheid bijstaan in zowel stukken van “Keepin ’it Real” als materiaal uit Webster’s eigen omvangrijke oeuvre . De rest van de band bestaat uit muzikanten die Java op ” Keepin’ it Real ” hebben begeleid.

 

Quotes:
“…Java is natuurlijk wel een reus op de bluesgitaar …..”( Jazzism)

“ Hoewel Java’s fans qua snarenvirtuositeit niks te kort zullen komen stelt hij zich zoals altijd bescheiden op. In dienst van het liedje….zoals het een integer artiest betaamt ” (Heaven)

“ ….heel wat jonge gitaristen zouden nog wat kunnen opsteken van het venijn waarmee hij een klassieker als Screamin’Jay Hawkins’ “I put a spell on you “ te lijf gaat…of “Red House van Jimi Hendrix “ ( Lust For Life)

“Een groots album van een uitstekende gitarist en een stel puike begeleiders.” (Blues Magazine)

 

Over Webster :
“ Romantische zielen en liefhebbers van intense ballades komen zeker aan hun trekken want er staan verschillende blues pareltjes op het album….” ( Bluesmagazine)